lauantai 20. elokuuta 2011

Tallinnan opaskirjoja

En mä nyt taas ymmärrä, että miksi mä tämänkin olen jättänyt aikaisemmin julkaisematta, kun teksti on ollut varastossa täällä jo keväästä asti. Ehkä tänään oleva Viron 20-vuotis-itsenäisyyspäivä on kuitenkin riittävän hyvä päivä Viro-aiheiselle postaukselle.

Otso Kantokorpi on kirjoittanut kolme kirjaa Tallinnaan liittyen:
* Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna (Like 2006). Kirja esittelee Neuvostoliiton aikaista arkkitehtuuria eri puolilta kaupunkia. Sisältö on jaoteltu rakennusten tyypin mukaan: urheilupaikat, kulttuuritalot, lähiöt jne.
* Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa ja trolleybusseissa (Like 2006). Kirjaan on koottu käymisen arvoisia paikkoja ratikka- ja trolleybus-linojen varrelta: museoita, arkkitehtuuria, baareja ja vaikka mitä (jokaiselle jotakin).
* Sankarimatkailija Tallinnan lähijunissa (Like 2009). Lähijunalinjat menevät pisimmillään n. 50 km päähän Tallinnan keskustasta eli päiväretkiä varten tästä kirjasta löytyy käyntikohteita. Osa asemista on sellaisia, että niissä ei kannata jäädä pois, mutta vierailujen arvoisia pieniä kyliä ja kaupunkeja löytyy radan varresta useita.

Tallinnassa kannattaa käydä tekemässä muutakin kuin hakemassa viinaa. Näiden kirjojen kanssa se onnistuu hyvin. Itse aion käydä testaamassa käytännössä lähijunamatkailua, koska pidän junalla matkustamisesta ja pääsisin käymään samalla muuallakin Virossa kuin Tallinnassa. Ratikoilla on helppo matkustaa (paitsi se leimauslaite on vähän outo) ja niillä pääsee vähän ydinkeskustan ulkopuolelle, jossa on kaikenlaista nähtävää. Normaalille turistille suosittelen siis ensimmäiseksi ratikkakirjaa, arkkitehtuurista kiinnostuneelle Neuvosto-Tallinnaa ja pois Tallinnasta haluavalle junakirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti